BLOG

Minare Ses Sistemi



Minare Ses Sistemi

Minare Ses Sistemi


Cami minare ses sistemleri kurulumlarını, hoparlör, anfi ve mikrofon cihazlarını kullanıyoruz. Cami minare ses sistemleri kurulumlarının tamamını proje bazlı olarak hazırlıyoruz. Ses sistemi paketlerini hazırlıyor ve eksiksiz kurulumlar yapıyoruz. Ses siteminin kalitesi için ses mikser anfi çeşitleri, yeterli sayıda hoparlör ve ezan mikrofonu çeşitlerini kullanıyoruz. Minare ses sistemlerinde, minarelerin her yöne ses iletimi yapabilmesi için 4 farklı hoparlör takıyor ve sesin mümkün olduğu kadar uzaklara ulaşmasını sağlıyoruz. Minare ses sistemleri ile ses uzaklara ulaştırılmaya çalışılırken, minare yakınındakileri de rahatsız etmeyecek şekilde ayarlanması gerekiyor. Bu ayarlamaları, Talha Elektronik olarak ses akustiğine göre yapıyoruz.

Nelere Dikkat Edilmelidir?

Minare ses sistemlerini belirlenen standartlara göre yapıyoruz. Profesyonel ses sistemi kurulumları yapıyor ve kurulumlarda nelere dikkat edileceğini biliyoruz. Minare ses sistemi kurulum taleplerinde, ilk olarak caminin konumunu ve çevresindeki yapılanmayı, minare yüksekliklerini inceliyoruz.

Ses sistemi kurulum öncesinde şunlara dikkat ediyoruz;

  • Cami mahalle arasında mı?
  • Cami otoyol kenarında mı?
  • Minare yakınımdaki binalardan daha alçakta mı kalıyor?
  • Sesin ulaştırılmak istenilen alan çapı ne kadar?

Bu hesaplamaları ve incelemeleri yapıyor, en uygun minare ses sistemi projesini hazırlıyor ve uygun cihaz türlerini belirliyoruz.

Minare Ses Sisteminde Cami Konumunun Önemi

Minare ses sisteminde dikkat edilmesi ve hesaplanması gereken en önemli konu, caminin bulunduğu konumdur. Caminin konumu ses gürültüsü ayarının yapılmasını sağlayacaktır. Çevresindeki binalardan yüksek olan bir cami, bulunduğu bölgenin tek camisi ise minarelerinden ezan sesi yaklaşık 5 km alana ulaşmalıdır.

Birden fazla minareli camilerde özel hesaplamalar yapıyor ve her minare için ses sistemi kurulumunu özel olarak yapıyoruz. Caminin konumuna göre ses sistemi paketinde yer alan cihazların güçleri ve hoparlör dB frekans aralıklarını belirliyoruz. Caminin konumu belirlenirken, en yakın caminin ses sistemi ayarları da hesaplanmakta ve ses gürültüsünün oluşmasını önleme çalışıyoruz.

Minare Ses Sistemi Ekipmanları

Minare ses sistemleri için ihtiyaç duyulan paketleri farklı özelliklerde hazırlıyor ve Talha elektronik olarak güvenilir hizmetler sunuyoruz. Minare ses sistemlerinde, desibel ayarının yapılabilmesi ve en iyi ses kalitesinin yakalanabilmesi için dijital mikser cihazlarını tercih ediyoruz. Ezan okuyan müezzinlerin sesi çok yüksek ya da düşükte olsa ses sistemi, minarelerden sesi eşit seviyede dışarıya verecektir. Bu ayarlamaları, profesyonel olarak yapıyoruz. Ses desibel değeri ortalama olarak 80 dB olarak sınırlandırılmıştır ve yüksek db ses seviyesi kötü sonuçların elde edilmesine neden olacaktır. Cami ses sistemleri tecrübemiz ile bu ayarı en iyi şekilde yapıyoruz.

Mikrofon Seçimi

Minare ses sistemlerindeki önemli ekipmanlardan birisi de mikrofonlardır. Seçilecek olan mikrofon cihazı, hoparlörlerin özelliklerine göre doğru belirlenmelidir. Ezan anfisi, hoparlör ile uyumlu olan mikrofonlar sayesinde ses gücünün daha iyi olduğu görülebilmektedir. Talha elektronik marka ses sistemi ürünlerini seçtiğinizde, minare ses sisteminin sorunsuz olarak kullanılabileceğini ve istenilen ses kalitesine ulaşılabileceğini görebilirsiniz. Mikrofon seçeneklerini, kablolu ve kablosuz olarak tercih edebilirsiniz.

Minare Ses Ekipmanları Fiyatları

Minare ses ekipmanları ve tüm aksesuarlarını, firmamızdan paket olarak ya da tekli ürün olarak sipariş verebiliyorsunuz. Minare ses sistemi projelerini hazırladığımızda, cami konumuna göre paket ürünlerini özel belirliyoruz. Minare ses sistemi ekipmanlarını fiyatları, yerli üretim yaptığımı için her zaman uygun olarak sunulmaktadır. Tüm ürün çeşitlerimiz incelemek ve fiyat bilgilerini görebilmek için sitemizi inceleyebilir, firmamız ile iletişim kurabilirsiniz. Talha Elektronik olarak ürün satışı öncesi ve sonrasında, ürünlerimizle ilgili her türlü destek hizmetini de veriyoruz.

Talha Elektronik
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolores, eveniet, eligendi et nobis neque minus mollitia sit repudiandae ad repellendus recusandae blanditiis praesentium vitae ab sint earum voluptate velit beatae alias fugit accusantium laboriosam nisi reiciendis deleniti tenetur molestiae maxime id quaerat consequatur fugiat aliquam laborum nam aliquid. Consectetur, perferendis?