BLOG

Cami Ses Sistemi Kurulumu



Cami Ses Sistemi Kurulumu

Cami Ses Sistemi Kurulumu


Cami Ses Sistemi Kurulumu

Cami mimarisine uygun olarak tasarlanan cami sistemleri zengin ekipman seçenekleri ile daha kaliteli bir ses imkânı sunuyor. Ses sistemleri arasında özellikle iç ve dış seslerin kullanıldığı alanlar arasında camiler de bulunmaktadır. Camilerin ezan saatlerinde, mevlit, kamet ya da namaz kılınması adına cami imamı tarafından okunan duaların net olması önemlidir. Ezan vakitlerinde kullanılan dış cami ses sistemi kurulumu ise kaliteli ve net seslere sahip olması gerekir.

Proje Bazlı Cami Ses Sistemi Kurulumu

Uzmanlık gerektiren cami sistemlerinde cami projesine uygun olarak kurulum yapılmaktadır. Cami seslerinin ayarlanması için ses sistemlerinin özenle seçilmesi ve cami akustiğine uygun olması gerekir. Kullanılan ekipmanın her mevsim hava koşullarına dayanıklı olması, dış cami sesleri için kullanılan sistemlerde öncelikli olmalıdır. Cami projelerinde kullanılan ve camilerde ses sistemi kurulumu için öncelikle gerekli keşifler yapılır. Cami normal bir mekân akustiğinden çok farklı bir mimariye sahiptir. Kubbe, tavan yüksekliği, inşanın büyüklüğü, doğal akustiği önemli parametreler arasında yer alır. Bunun yanı sıra cami içerisinde ve dışında kullanılacak olan portatif ekipmanların da cami de yer alması önemlidir. Cenaze namazı, ezan vakitleri ve cami içerisinde okunan birçok duanın verimli olarak alana dağılması, ses sitemleri ile olur.

Cami Ses Sistemi Fiyatları

Cami sessistemleri kurulurken ekipmanların tespiti ve cami analizi yapılması gerekir. Fiyat politikası belirlenirken bazı faktörler göz önünde bulundurulur. Özellikle cami de ihtiyaç duyulan ekipmanlar tespit edilir. Caminin yeni inşa edilmiş olması ya da kullanılan bir caminin eksiklerinin giderilmesi dikkate alınır. Her iki durumda da sistemlerin kaliteli bir hizmet vermesi amaçlanır. Mikrofon çeşitleri, amfi, hoparlör, kulaklık, vakitmatik, taşınabilir cihazlar gibi birçok ekipman fiyatları etkileyen cihazlardır. Camide hangi ekipmana ihtiyaç duyulduğu, ses kalitesi ve gerekli ihtiyaçlar öncelikle belirlenir. En uygun fiyatları ile eksikler giderilir ya da en yeni sistemler ile hizmete açılacak olan cami tam donanımlı hale getirilir.

Cami İç Sistemleri

Cami iç sistemleri arasında müezzin yaka mikrofonu, masa mikrofonu, amfi, mikser, hoparlör, ses kolonları ya da bunun gibi cihazlara ihtiyaç vardır. İç sistemler dış hava koşullarından etkilenmediği için ona uygun cihazlar tercih edilir. İç akustik sesine uygun olarak ses seviyesine sahip olan farklı ses aralıklarına sahip ekipmanlar kullanılır. Ekipmanların sayısı ve teknik özellikleri cami içine yeterli olacak şekilde tasarlanmıştır. 

Cami Dış Sistemleri

Cami dış sistemleri, iç sistemlere göre elbette farklı olmalıdır. Dış sistemler arasında yer alan ve cami imamı tarafından cenazede kullanılan taşınabilir mikrofonlu, amfili hoparlör en fazla tercih edilen ekipmanlardır. Cami dışında avlu kısmında bulunan musalla taşı üzerinde duran cenaze için okunan dualar eşliğinde namaz, cenazenin defin işleminde dua okuması, mevlit düzenlenen alanlarda okunan dualar için bu ekipmana ihtiyaç duyulur. Camide ezan saatlerinde minareden ezanın her alandan duyulması adına hoparlörler kullanılır. Bu ekipmanların yaz kış tüm hava şartlarına dayanıklı olması önemlidir.

Cami Sistemleri Kurulumunda Sunulan Hizmetler

Cami sistemlerinin kurulması adına yapılan keşifler sonrasında ihtiyaçların listesi çıkarılır. Bütçe göz önünde bulundurulur ve birkaç alternatif paket sunulur. Cami hizmetine uygun olarak en kaliteli ürünleri uygun fiyata sunuyoruz.

Paketler;

  • Cami iç sistemleri paketlerimiz
  • Cami dış sistemleri paketlerimiz
  • Cami taşınabilir sistem paketlerimiz
  • Cami mikrofon modelleri paketlerimiz
  • Cami hoparlör modelleri paketlerimiz

Biz her zaman camilerin en iyi ses kalitesi ile cemaate seslenmesini sağlıyoruz. Namaza çağırma, mevlit ve birbirinden ulvi duaları net ses ile zikretmek için kaliteli ürünlerimizi sunuyoruz.


Talha Elektronik
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolores, eveniet, eligendi et nobis neque minus mollitia sit repudiandae ad repellendus recusandae blanditiis praesentium vitae ab sint earum voluptate velit beatae alias fugit accusantium laboriosam nisi reiciendis deleniti tenetur molestiae maxime id quaerat consequatur fugiat aliquam laborum nam aliquid. Consectetur, perferendis?