BLOG

Cami Hoparlörü



Cami Hoparlörü

Cami Hoparlörü


Cami hoparlörleri cami ses sisteminin ana hal terlerinden .öncelikle cami hoparlörü ve müzik hoparlörü farkını anlatmakta fayda var.

Müzik hoparlörleri sesin anlaşılmasından öte daha çok güçlü bir şekilde duyulması üzerine üretilen ses ekipmanları dır.

Cami hoparlörü ise sesin hem anlaşılması hemde duyulması üzerine kurulan bir ürünler gurubunu oluşturmaktadır.

Bu noktada devamlı düşülen hata piyasada bilinen birçok büyük markaların YAMAHA ,JBL ,BOSE gibi hoparlörle cami ses sisteminde güzel bir sesin yakalanacağı yanılgısıdır,birçok büyük camide bunun örnekleri yaşanmış ve asıl işleri konser salonu, kulüp ve bar disko ses sistemi yapmak olan firmalara verilen cami ses sistemlerinde nasıl başarısız olduğu defaatle tecrübe edilmiştir.(İstanbul ataşehir mimarsinan cami ses sistemleri bunun en üzücü örneğidir)

Harcanan paraların yanı sıra istenilen sonuçların alınmaması ve bu her biri yüzlerce dolar olan hoparlörlerin sökülerek camilerin bodrum katlarında çürümeye bırakıldığını çok defa gözlemledik.

Peki neden bu hoparlörler dünya markası olmasına rağmen cami ses sistemlerinde  istediğimiz sonuçları vermiyorlar sorusunun cevabı en güzel temsili ferrariyle yaylaya çıkmaktır;

Burdaki misalimiz nasıl Ferrari bir dünya markası araç olmasına rağmen güzel bir asfalttan çıktığında işe yaramaz duruma düşmesiyle beraber cebimizi sıkıntıya sokuyarsa bu tarz dev markalarda çatılı veya açık mekanlarda çok güzel müzik keyfi sunmasına karşın ,konu kubbeli cami ses sistemi olduğu vakit hem ses noktasında hemde maliyet noktasında birçok problemi birlikte getirmektedir.

Peki bu noktada ne yapılması gerekmektedir;TALHA ELEKTRONİK cami ses sistemlerinde CAMİ HOPARLÖRÜ kullanılması taraftarıyız.

Nedir CAMİ HOPARLÖRÜTALHA ELEKTRONİK olarak bini gecik referanslarımızdan edindiğimiz tecrübeyle beraber ürettiğimiz, tasarladığımız, ürettirdiğimiz cami hoparlörleridir. Peki, bu cami hoparlörü kaç çeşittir nerelerde nasıl hoparlörler kullanılması gerek gelin bunlara da değinelim.

 

Kürsüde ki konuşmanın anlaşılması ve mihrap müezzinlik teki okumaların lezzetinin alınması için birkaç farklı cami hoparlörü kullanılması gerekmektedir.

Cami sütun hoparlörleri referans hoparlörler olarak sesin duyulması ve anlaşılması noktasında ağır yük altına giren cami hoparlörleri dir. Cami sütun hoparlörleri mid ve tiz frekansları ileterek camide daha çok kullanılan frekansların iletilmesini sağlarlar. TALHA ELEKTRONİK olarak cami sütun hoparlörlerinin üretilmesi noktasında çalışmalarımızla beraber, yakın zamanda cami mimarisine uygun yerli üretim sütun hoparlörlerimiz de sizlere sunacak olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz her zaman cami hoparlörü ve müzik için kullanılan hoparlörlerin birbirinden ayrı özellikleri olması gerektiğini savunan bir firma olarak bununla alakalı gerekli çalışmaları yapmaktayız.

Cami kabin hoparlörü sesteki kaliteyi ve lezzeti yakalayarak bas ve tiz frekansları iletmekle görevli cami hoparlörleridir. TALHA ELEKTRONİK olarak kendi markamız olan TLH serisi kabin hoparlörleri ithalatını yapmaktayız.Bu cami hoparlörlerinin piyasadaki hoparlörlerden ayıran özellik ise üretimi aşamasında cami akustik şemaları göz önüne alınarak üretilen hoparlörler olmasıdır.

Bu bağlamda üretimini yaptırdığımız TLH-4T cami hoparlörü,TLH-5T cami hoparlörü,TLH-6T cami hoparlörü cami ses sistemine en uygun kabin hoparlör olduğunu ses sistemini yaptığımız her camide ispatladığımız inanıyoruz.Hem trafolu cami ses sistemleri için kullanılabilmesi hem de trafosuz cami ses sistemleri için kullanılabiliyor olmasıyla piyasadaki birçok rakibine kalitesiyle beraber kullanışlı oluşunu da ıspatlamış bir üründür.

Bu tarz cami hoparlörlerini birlikte kullanarak bir ses sistemindeki kalite ölçütü olan bütün frekansları duyabilme özelliklerini sağlayan bir sistem olmaktadır.

HI-FI ses sistemlerinde baz alınan nokta insan kulağının duyabileceği bütün frekansları verebilecek hoparlörün veya sistemin oluşturulmasıdır.

Kubbeli ve yankısı çok fazla olan mekanlarda bu tarz ses sistemini kurabilmek çok fazla tecrübe ve teknik bilgi gerektirmektedir.

Cami ses sistemleri kurulurken bir çok referans hoparlör kullanılarak sesin duyulması sağlanabilir ama bu tarz hoparlörler cami ses sistemindeki ses kalitesini ciddi manada düşürmesiyle beraber kişiye çok sert gelen bir sistem oluşturur.

TALHA ELEKTRONİK cami ses sistemindeki hedefi herzaman bas-mid-tiz frekanslarının hissedilebileceği sistemle beraber yumuşak bir sesin her cemaate aynı desibel de ulaşmasını sağlamaktır.

Cami ses sistemi müşterinin beklentisine istinaden kurulumunun ardından ,bir süre servis gerekebilmektedir.cami ses sistemi cihazlarının kullanışıyla alakalı birçok bilginin hemen anlaşılamaması gayet normaldir.Bu noktada gerekli servisi sağlayabilecek ekibe ve teknik elemana sahip firmaların cami ses sistemini yapması gerekmektedir.

Maalesef şuanda eline her yan keskiyi   alan ben bu işi yaparım diye çıktığından ,kurulan cami ses sistemi güzel dahi olsa gerekli servis beklentisini karşılayamadıkları için kaliteli ses cihazlarıyla kalitesiz ses sistemine maruz kalan bir çok mabedimiz bulunmaktadır.

 

Biz cami ses sistemine ilk başlanıldığı nokta yani sıva aşamasından itibaren siz memnun kalana kadar kurduğumuz cami ses sisteminin arkasında durmayız teyit ediyoruz.

Talha elektronik olarak cami hoparlörlerinin gerekli yerleşimi ve kurulumuyla alakalı hizmetleri sizlere sunarak cami içinde üç yollu bir  cami ses sistemini sahip olmanızı sağlamayı garanti etmekteyiz.

 

Talha Elektronik
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolores, eveniet, eligendi et nobis neque minus mollitia sit repudiandae ad repellendus recusandae blanditiis praesentium vitae ab sint earum voluptate velit beatae alias fugit accusantium laboriosam nisi reiciendis deleniti tenetur molestiae maxime id quaerat consequatur fugiat aliquam laborum nam aliquid. Consectetur, perferendis?